Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La finalitat de la redacció del Pla Director de l’Arbrat és la de disposar d’un pla de gestió que marqui uns principis bàsics, una política d’actuació i unes pautes tècniques i de gestió que ajudin a conservar i millorar el patrimoni arbori; en definitiva disposar d’un document de treball que orienti les decisions i que actuï de marc de referència en la planificació i la gestió dels carrers arbrats del municipi de Sant Adrià de Besòs.

L'arbrat pot actuar com a element organitzador de la trama urbana, com coberta dels nostres viaris i per donar escala humana als edificis. Els espais arbrats confereixen identitat, estructura i significat al paisatge urbà. Són llocs que possibiliten la diversitat d'usos i afavoreixen la trobada i la permanència, és a dir, fan més humana la ciutat. Si volem gaudir dels beneficis que ens pot oferir l'arbrat a la ciutat per fer més habitable l'entorn urbà, hem d'introduir les seves necessitats en la planificació. Sorprenentment en incorporar les necessitats associades a l'arbrat estem incorporant les necessitats dels ciutadans.

L’objectiu final és poder gestionar de manera més eficaç i sostenible els arbres dels carrers de la ciutat, en base als següents punts:

  • Protegir, conservar, restaurar i millorar l’estat fisiològic dels arbres.

  • Fomentar el desenvolupament de la superfície arbrada dels carrers de la ciutat.

  • Disposar d’un patrimoni d’arbrat divers, en bon estat, protegit, segur i adaptat.

  • Garantir la plena integració de l’arbrat existent i promoure l’arbrat com a un element vertebrador d’una ciutat més habitable amb un espai públic de qualitat.

  • Fomentar el marc de relacions entre l’administració responsable i altres actors relacionats amb l’arbrat de la ciutat.

  • Potenciar les qualitats ambientals dels arbres a l’entorn urbà.

  • Millorar la percepció del ciutadà envers l’arbre. Aconseguir una bona convivència entre la ciutadania i els arbres, i avançar en el valor que la societat assigna a l’arbrat.

  • Optimització econòmica en el manteniment i conservació de l’arbrat viari.

  • Incorporar criteris de jardineria sostenible i adaptació al canvi climàtic.

  • Potenciar la incorporació dels criteris per facilitar el desenvolupament i el manteniment de l’arbrat des de la seva concepció.

  • Adaptar-se a la normativa vigent que sigui d’aplicació.

  • Potenciar la diversitat de la vegetació, l’augment de cromatisme i la floració.

  • Potenciar la connectivitat i la proximitat al ciutadà d’Espais Verds, així com la inclusió del verd urbà en les actuacions i planificació municipal.

  • Proposar estratègies i accions comprensibles que es puguin aplicar en altres àmbits municipals.

  • Protecció de l’arbrat en els projectes i les obres.

  • Definició d’afectacions i compensació de danys ocasionats per tercers.

  • Contribuir als Objectius de Desenvolupament de l’Agenda 2030 de Nacions Unides,adoptats com a acord globals en les agendes internacionals:

      • Objectiu 11 Ciutats i comunitats sostenibles. Fer que les ciutats siguin inclusives, segures, resilients i sostenibles; i més concretament l'objectiu 11.7 proporcionar accés universal a zones verdes i espais públics segurs.

      • Objectiu 13 Acció Climàtica. Adoptar mesures per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

      • Objectiu 15 Vida Terrestre. Promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, concretament mitjançant l'objectiu 15.9 d'integrar en la planificació local els valors dels ecosistemes i la diversitat ecològica.


En conseqüència, tot i que hi ha elements que no corresponen a aquest Pla, s’estima l'opinió emesa per Joan Flores López pel que fa als aspectes relacionats amb el Pla Director de l’Arbrat.

Zones d'arbres més eficients amb la falta d'aigua

Avatar: Joan Joan Acceptada

PERSONA/ENTITAT QUE PROPOSA: Joan Flores López


PROPOSTA/OPINIÓ: Per una bona gestió de l’arbrat de SAB és necessari que hagi una connexió entre diferents elements verdes ja què això potencia els seus beneficis, no sol plantar un arbre sinó que tingui una zona ample verda on hagi altres tipus de vegetació que estigui connectada amb els arbres. El terreny també ha d’afavorir la conservació de l’aigua amb la vegetació que es planti a l'entorn dels arbres i que aquest sigui favorable a la conservació de l’aigua. Paviments permeables. Reduir les superfícies impermeables el màxim possible i emprar paviments porosos.





JUSTIFICACIÓ: Degut al caos climàtic que està provocant que a la conca del mediterrani tinguem períodes de sequera cada vegada més greus, creant una escassetat notable de recursos hídrics. Això, crearia moderació climàtica per part de l'arbratge. Les zones ombrejades amb arbres presenten fins a cinc vegades menys nivells de radiació ultraviolada que danya la pell que les àrees ombrejades i sense arbres. L’arbrat fomenta que els ciutadans passegin més. La greu sequera de la conca del mediterrani.

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir