Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Previ a l’aprovació inicial de les ordenances específiques/bases reguladores de concessió de subvencions finalistes per la promoció d'entitats de Sant Adrià de Besòs, s'inicia un període d'informació i es realitza una consulta pública per copsar l’opinió de la ciutadania, entitats i grups d'interès de la ciutat. Es dona així compliment al que preveu l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Diverses regidories del municipi tenen, entre els seus objectius, el foment dels valors democràtics, els valors cívics, la cohesió social i la transparència i l’enfortiment del teixit associatiu.
Per aquest motiu a part dels recursos previstos en els pressupostos municipals destinats a projectes/activitats per fomentar aquests valors, l’Ajuntament signa amb “TERSA” un conveni de col·laboració. La finalitat és el de patrocinar, mitjançant donacions i/o aportacions econòmiques, les activitats culturals, esportives, cíviques, lúdiques, etcètera... que desenvolupin les entitats ciutadanes del municipi. Aquest conveni també fixa que els paràmetres i criteris de selecció seran els que indiqui el propi Ajuntament.
Entenent que, amb les seves activitats, les entitats del municipi estan en consonància amb els valors abans esmentats, és voluntat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, aprovar les bases específiques de subvencions, per tal d’establir una regulació coherent i transparent, que fixi el procediment d’accés, sol·licitud, atorgament i justificació de subvencions per a les associacions dels següents àmbits:
- Activitats ciutadanes (Esports, Cultura, Joventut, Infància i Educació)
- Igualtat i LGTBI+ Entitats de dones i entitats d’interés social per a promoure la igualtat entre dones i homes i/o la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
- Participació ciutadana (Associacions veïnals)
Amb l'objectiu de garantir la participació dels ciutadans en el procediment d'elaboració de normes amb rang reglamentari, i en compliment del que disposa l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, amb caràcter previ a l'elaboració de la norma, s'ha de substanciar una consulta pública prèvia per demanar l'opinió dels ciutadans i de les organitzacions més representatives que potencialment es puguin veure afectats pel mateix, sobre una sèrie d'aspectes com són els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i l’oportunitat de la seva aprovació, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives.
En conseqüència, se sotmet a consulta pública prèvia l’aprovació de les ordenances/bases específiques de subvencions dels anteriors sectors associatius, d’acord amb la següent memòria:
ANTECEDENTS
Fa anys l’Ajuntament i l’empresa TERSA col·laboren per promocionar les entitats del municipi. Amb aquest efecte, es signa anualment un conveni de col·laboració amb el doble objectiu d’afavorir les activitats de les associacions i la publicitat de TERSA. Aquesta col·laboració es concreta en una quantitat econòmica en concepte de patrocini a les activitats culturals, esportives, cíviques, lúdiques, etcètera... que desenvolupin les entitats ciutadanes del municipi.
El conveni també indica que ha de ser l’Ajuntament qui fixi els paràmetres i criteris de selecció de les entitats beneficiàries.
Amb la voluntat de complir amb el conveni i fer transparent el procés, aquest Ajuntament considera imprescindible la regulació, ordenació i gestió de tot el procés d’accés, sol·licitud, atorgament i justificació d’aquestes subvencions.
PROBLEMES QUE ES PRETÉN SOLUCIONAR
Mitjançant unes bases específiques que regulin el procés d’accés, sol·licitud, atorgament i justificació de subvencions es pretén:
- Donar compliment al conveni amb TERSA.
- Garantir la transparència del procés.
- Garantir la concurrència pública.
- Homogeneitzar el procés d’accés, sol·licitud, atorgament i justificació de subvencions.
- Homogeneitzar els criteris d’accés a les subvencions.
- Establir criteris de valoració per cada sector d’activitat.
- Homogeneitzar el procés de justificació.
- La distribució equitativa dels recursos.
NECESSITAT I OPORTUNITAT
Per a als sectors d’activitat associativa següents, no existeixen bases reguladores de les subvencions:
- Serveis a la Persona: Esports, Cultura, Joventut, Infància i Educació
- Igualtat i LGTBI+ Entitats de dones i entitats d’interés social per a promoure la igualtat entre dones i homes i/o la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
- Participació Ciutadana: Associacions de veïns.
Per aquest motiu resulta necessaria la redacció d’unes bases específiques dels àmbits esmentats, reguladora del procés de subvencions.
OBJECTIUS:
La regulació, ordenació i gestió de tot el procés d’accés, sol·licitud, atorgament i justificació d’aquestes subvencions mitjançant l’aprovació d’unes bases específiques per cada sector d’activitat associativa.
POSSIBLES SOLUCIONS ALTERNATIVES:
Donada la naturalesa de les qüestions que es plantegen en aquesta consulta pública, no es preveu cap alternativa que no sigui la d’aprovar unes bases específiques per a cada sector d’activitat associativa.
Aquest procés de consulta pública es configura de la següent manera:
Fase 1, Informació i Opinions sobre l'oportunitat de la norma (es dona compliment a l'article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques).
Abans de tenir un text escrit, es recullen opinions sobre l'oportunitat de la norma.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
Compartir