Preguntes freqüents
Si vols participar en processos participatius i dir la teva, registra’t! Val a dir que per a fer ús d’algunes funcionalitats de determinats processos (com votar o prioritzar) hauràs de verificar què estàs empadronat a Sant Adrià de Besòs amb un pas molt senzill.
Què és el web Decidim-SantAdrià?
Un web per construir un Sant Adrià de Besòs més participat, amb visió compartida i en base a un exercici d’aprofundiment de la democràcia local participativa.
Decidim-SantAdrià és un web de participació basada en codi obert. Qualsevol ciutadà pot veure com està construida, reutilitzar-la o millorar-la. Consulta aquí el codi a GitHub . Ariadna, no sabem que és això
Com puc participar al Decidim-SantAdrià?
Informa’t
• Consulta els processos de participació actius.
• Navega per les propostes que fan els ciutadans.
• Coneix totes les dades de les cites presencials i els debats que s’hi han dut a terme mitjançant els actes i els documents relacionats.
• Filtra els continguts que t'interessin en funció de variables com el Districte, els temes o les etiquetes.
El primer és crear un compte. Crea i omple les dades que es demanen. És un requisit marcar la casella d'acceptació de les condicions d'ús. Creant un nou compte t’arribarà un correu electrònic a l'adreça que hagis especificat, i hauràs de fer clic a l'enllaç "Confirmar el meu compte" per acabar de crear el compte.
Participa-hi
• Fes propostes noves.
• Dóna arguments a favor o en contra, o fes reflexions generals.
• Comparteix les propostes a les xarxes socials.
Fes seguiment de les propostes
• Fes seguiment de totes les propostes: les iniciades en el web i les generades a les cites presencials.
• Després de les cites presencials consulta en el web tot el recorregut dels debats i les aportacions generades.
• Marca una proposta i segueix-ne tota l’evolució, des dels comentaris d’altres persones, si s’escau, fins als documents finals de devolució.
Què són...?
Processos participatius
Els processos de participació ciutadana són actuacions institucionalitzades destinades a facilitar i promoure la implicació i intervenció de la ciutadania en la definició i planificació de les polítiques públiques locals. El seu caràcter és consultiu.
Tenen per objecte garantir el debat i la deliberació entre la ciutadania i les institucions públiques per a recollir l’opinió de la ciutadania respecte a una actuació pública concreta.
Segons la naturalesa del procés, L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, pot vehicular els processos a través de la Plataforma DECIDIM Sant Adrià de Besòs amb la voluntat d’involucrar a la ciutadania.
Els processos es desenvolupen segons aquestes fases: fase de disseny del procés, fase d’informació pública, recollida de propostes, deliberació i valoració de propostes, retorn i avaluació. Aquestes fases poden ser visualitzades a cada procés participatiu.
Per a més informació podeu consultar el reglament de participació ciutadana en aquest enllaç (quan tinguem el reglament a la plataforma)
Espais de participació. Consells sectorials
Són els òrgans consultius, de participació, que canalitzen les iniciatives i inquietuds ciutadanes al voltant de temes concrets d’interès per a la ciutat com ara: l’escola, la cultura, l’esport, el medi ambient, la joventut, les dones, la gent gran, les persones amb disminució, la cooperació i la solidaritat i altres de similars. Correspon al Ple l’acord de creació dels Consells.
A diferència dels processos, són espais permanents, sense una data d’inici i final definits.
Per a més informació podeu consultar el reglament de participació ciutadana en aquest enllaç (quan tinguem el reglament a la plataforma)
Cites presencials
Trobades i sessions de treball presencials relacionades amb els processos de participació actius, espais de participació o sessions obertes a la ciutadania.
Enquestes
Processos de tria d’opcions, mitjançant un qüestionari per obtenir informació i conèixer l’opinió de la ciutadania.
Debats
Espais digitals per informar-te i decidir sobre les propostes de cada procés, habilitats en alguns processos.
Propostes
Contribucions dels usuaris que, en alguns casos, poden rebre el suport dels altres usuaris.
Cada procés tindrà les seves pròpies regles característiques.
Comentaris
En alguns processos, s’habilitarà un espai amb contribucions dels usuaris al fil d’una proposta o debat i que podran rebre una votació negativa o positiva.
No em funciona la verificació de residència.
Comprova les possibilitats següents:
• Has posat el DNI o document amb tots els caràcters junts, incloent-hi la lletra al final?
• Estàs segur que estàs empadronat al municipi de Sant Adrià de Besòs
•.Potser hi ha algun problema amb les teves dades en el registre d'empadronament.
Consulta la teva OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ més propera i confirma que la teva informació del Padró és correcta.
Si tots els passos anteriors no solucionen el problema, pots enviar-nos un correu electrònic a pciutadana@sant-adria.net
No estic empadronat a Sant Adrià de Besòs, per què no puc donar suport a les propostes?
En el cas d’aquells processos als qual es pugui donar suport a les propostes, només ho podrà fer la gent empadronada a Sant Adrià de Besòs. Aquelles qüestions que afecten a la presa de decisions pròpies de la ciutat, els veïns i veïnes de la ciutat que hi resideixen són els que han de prendre part de la presa de decisions.
És cert que hi ha persones que no estan empadronades a Sant Adrià de Besòs i que, malgrat tot, poden ser afectades per aquestes decisions, però el Padró és el cens més ampli de què disposem a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, que ens permet arribar al màxim nombre possible de persones i que, al mateix temps, garanteix que el procés de participació sigui segur. D’altra banda, no tots els processos que s’impulsin des del web tenen com a condició estar empadronat/da a la ciutat.
No estic empadronat a Sant Adrià de Besòs. Puc participar?
Sí que és possible participar encara que no estiguis empadronat. Pots participar en alguns processos habilitats, en els debats presencials, i també és possible llançar una proposta, sense necessitat d'estar empadronat. Només en alguns processos, els suports a les propostes es limiten a la gent empadronada de la mateixa manera que només les persones empadronades a la ciutat poden votar en les eleccions municipals.
Per a què serveix verificar el meu compte?
Per utilitzar el web necessites un compte d'usuari. Segons el grau de verificació podràs fer més o menys coses:
• Si et registres al web amb l'adreça electrònica i no dónes cap dada més (no es realitza el procés de verificació de residència) podràs comentar i argumentar propostes.
• Si després de registrar-te has fet la verificació bàsica, és a dir, has verificat la residència a través del web (+ info a "Com creo i verifico el meu compte?") podràs donar suport a propostes en aquells processos que sigui viable (en determinats processos).
• Segons les condicions del procés, també pots participar de manera presencial i a qualsevol de les trobades presencials que hi ha en cada procés de participació. Les contribucions que es realitzin de manera presencial seran recollides, publicades i accessibles al web.
Necessito telèfon mòbil o accés a internet per poder participar?
Segons la modalitat del procés. La majoria de processos participatius combinen la modalitat presencial amb la modalitat on-line.
Com creo i verifico el meu compte?
El primer és crear un compte. Crea i omple les dades que se't demana. És un requisit marcar la casella d'acceptació de les condicions d'ús i omplir correctament el CAPTCHA (a la part inferior del formulari se'ns presenta una imatge amb unes lletres deformades que hauries d'introduir a la casella inferior com a mesura de seguretat; tingues en compte la diferència entre majúscules i minúscules). Creant un nou compte t’arribarà un correu electrònic a l'adreça que hagis especificat, i hauràs de fer clic a l'enllaç que conté (l'enllaç que posa "Confirmar el meu compte") per acabar de crear el compte.
Un cop creat el compte bàsic, i després d'entrar amb el teu correu i contrasenya, el sistema donarà l'opció de fer-ne una verificació bàsica. Per fer-ho, fes clic a l'enllaç "El meu compte" de la part superior dreta, i després al botó "Verificar el meu compte".
En aquells processos en què sigui necessari, també es demanarà que introdueixis les teves dades de residència, per verificar que estàs empadronat al municipi de Sant Adrià de Besòs (és important introduir el número de document amb la lletra i la data de naixement, i marcar la casella d'acceptació d'accés al Padró). Si les dades són correctes, el teu compte et permetrà donar suport a les propostes.
M'he oblidat de la contrasenya o no em funciona, què puc fer?
Pots sol·licitar una nova contrasenya perquè se t'enviï al teu correu electrònic. Si la solució anterior no funciona, pots enviar un correu electrònic a l'adreça pciutadana@sant-adria.net, on et resoldran el problema associat al teu compte. En processos que tinguin cites presencials, també pots dirigir-te i participar-hi sense haver-te de registrar en el web.
Com puc canviar la meva adreça electrònica, el meu nom d'usuari, la contrasenya, donar-me de baixa o activar o desactivar les notificacions que m'arriben al correu electrònic?
Fes clic a l'enllaç "Entra", introdueix la teva adreça electrònica i la contrasenya, i prem el botó "Entra". Un cop fet això, fes clic a l'enllaç "El meu compte", on trobaràs totes les opcions que et permetran canviar la teva adreça electrònica, nom d'usuari, contrasenya, donar-te de baixa o activar o desactivar les notificacions. Un cop fet el canvi adequat, assegura't de fer clic al botó "Desa els canvis".
No aconsegueixo crear el meu compte correctament
Revisa la secció "No em funciona la verificació de residència", per si el problema estigués en aquest pas, que sol ser el problema més freqüent. Si no s'ha solucionat, revisa la secció "Com creo i verifico el meu compte?", per assegurar-te que estàs seguint els passos adequadament.
Si encara es manté el problema, pots enviar un correu electrònic a l'adreça pciutadana@sant-adria.net , i rebràs assistència.
Compartir