En reconeixement al treball realitzat durant el procés, la presentació de l’estudi s’emmarca entorn a debats sobre la necessitat del treball en xarxa.
Des del mes de setembre de 2021, el servei de participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb el suport de la Fundació Pere Tarrés, ha elaborat una diagnosi del teixit associatiu del municipi.
L’estudi resultant ha de servir per mostrar les fortaleses del teixit associatiu, així com les seves mancances per tal de realitzar un recolzament eficaç i eficient a les entitats municipals. Per això, s’han tingut en compte les diferents òptiques i en la seva redacció han participat tècnics i polítics municipals, entitats i ciutadania no organitzada. Es destaca el treball i suport realitzat per la Taula del teixit associatiu, òrgan de seguiment de la diagnosi, constituïda per una desena d’entitats adrianenques.
Per reconèixer el treball realitzat i atorgar al document la importància que mereix, la presentació de la diagnosi s’engloba dins de l'organització d'aquesta jornada. La mateixa, a més de servir com a acte de retorn de tot el procés participatiu, vol aprofundir en la necessitat del treball en xarxa i col·laboratiu entre les entitats del municipi. L’acte, s’adreça especialment a representants d’associacions, però també resta oberta a totes les persones interessades.
9.30 h Salutació institucional a càrrec de la Sra. Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià de Besòs.
9.40 h Presentació del resultat de la diagnosi participada del Teixit Associatiu a càrrec del Sr. David Lozano, coordinador de projectes al Departament de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés i director de la diagnosi.
10.20 h Xerrada
"Connectem-nos amb l’entorn: Treballem en xarxa" a càrrec de Sergi Rovira, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya. Consultor en estratègia d’organitzacions i especialista en la incorporació de reptes socials i ambientals de les societats actuals.
11.00 h Debat i torn obert de preguntes
11.20 h Taula rodona
"Compartim coneixements: experiències, pràctiques i aprenentatges" amb la participació de:
- Neus Payerol, directora de Junts Autisme. Entitat innovadora en la transformació de serveis adreçats a persones amb autisme i les seves famílies. Col·labora amb nombroses empreses i comerços. L’associació té la seu a Arenys de Mar.
- Rafael Giménez Sorrosal, president de Lluïsos de Gràcia. Entitat educativa, cultural i esportiva que en els darrers anys ha establert una interessant agenda de col·laboració amb altres entitats de Gràcia. L’associació té la seu a Barcelona.
- Eduardo Alessandria, president d’Òmnium Barcelonès Nord. Entitat de caire cultural que ha vetllat per obrir relacions amb altres associacions socials del territori. L’associació té la seu a Badalona.
La taula estarà moderada pel Sr. Roger Buch, politòleg, professor de la Universitat Ramon Llull i consultor en participació i tercer sector a la Fundació Pere Tarrés, expert en associacionisme i participació ciutadana, i col·laborador de xarxanet.
12.20 h Debat i torn obert de preguntes
12.50 h Cloenda institucional a càrrec de la Sra. Rosi Villalonga, regidora de participació ciutadana.
13.00 h Aperitiu d’agraïment
Compartir